Mette etätuki

Lyhyt yleisesittelyvideo Mette 2018 (.mp4)  Mette yleisesittely 2018

Videolla esitellään lyhyesti Metten toimintaperiaate ja sisältö.

Mitä Mette tarjoaa?

Metsäverotuksessa on mahdollista saada merkittäviäkin verohyötyjä kirjaamalla tapahtumat oikein ja suunnittelemalla meno- ja tulovirtojen ajoittumista. Metteä käyttämällä varmistat verovähennysten ja -suunnittelun hyödyt. Jo muutama verokuitti tekee Mette-hankinnan kannattavaksi. Olemme miettineet puolestasi, mitkä asiat kannattaa tarkistaa, jotta vähennyskelpoisia eriä ei jäisi kirjaamatta. Lisäksi veroilmoituksen tekeminen helpottuu, koska voit lähettää verotiedot sähköisesti verottajalle.

Metten ostaminen lyhyesti

  1. Valitse verkkokaupastamme sopiva Mette versio (verovuosi sekä Excel tai LibreOffice)
  2. Anna yhteystietosi ja luo salasana. Klikkaa Continue päästäksesi verkkopankkivalintaan.
  3. Maksa verkkokaupassa ja palaa maksettuasi sivuillemme.
  4. Lataa ohjelma linkistä, joka näytetään sinulle maksun jälkeen. Avaa Mette omalta koneelta Excelillä tai LibreOffisella.

Latauslinkki lähetetään sinulle myös sähköpostiin ja lisäksi voit ladata ohjelman kirjautumalla kohdasta Oma tili osoitteessa metsavero.fi

Tarvitset taulukkolaskentaohjelman

Mette on suunniteltu käytettäväksi Excelissä, mutta jos sinulla ei ole Exceliä, etkä halua hankkia sitä, voit käyttää ilmaista LibreOfficea. Muotoilullisista ja kaavojen toiminnallisista syistä emme suosittele käyttämään Metten kanssa OpenOffice -ohjelmistoa. Kaikki Metten välttämättömät ominaisuudet toimivat myös maksuttomassa LibreOffice ohjelmassa. Mette toimii Windows ja Mac käyttöjärjestelmän koneissa. Mac koneilla Metten makrolla toteutettu siirtotiedoston luoniti ei ole käytettävissä.

Makrolla toteutettu sähköisen siirtotiedoston teko ei toimi LibreOfficessa, eikä käytettäessä Metteä Mac-koneella. Metten muotoilut on suunniteltu Excel-versiota varten ja voivat näkyä LibreOfficessa erilaisina. Erityisesti OpenOfficessa muotoilu hajoaa pahasti.

Metteen on sisäänrakennettu käyttöä helpottavia ohjeita. Niiden avulla pääset pitkälle, mutta on hyvä, jos hallitset Excelin perusteet.

Perustiedot Mettestä

Mikä Mette on?

Mette on erityisesti metsätalouden verokirjanpitoa varten kehitetty Excel-sovellus.

Miten Mette toimii?

Mettessä metsätalouden kirjanpitokirjaukset tallennetaan Excelin taulukkoihin, josta ohjelma laskee yhteenvetoja ja siirtää tiedot verolomakkeelle oikeisiin kohtiin. Mette ottaa huomioon kaikki verotuksessa käytettävissä olevat verovähennykset. Pitämällä kirjaukset ajan tasalla voit hyödyntää myös verosuunnittelun keinoja tekemällä hankintoja oikea-aikaisesti tai muuttamalla puunmyyntitulojen tilitysajankohtaa.

Mitä Mette vaatii toimiakseen?

Metteä voit käyttää, kun sinulla on käytettävissäsi Microsoft Excel tai LibreOffice. LibreOfficen voit ladata ilmaiseksi verkosta. Lisäksi sinun pitää maksaa käyttömaksu verkkosivullamme ja ladata Mette. Oston voi tehdä kaikilla suomalaisilla verkkopankkimaksutavoilla. Käytämme maksunvälittäjänä Paytrailia, joka on suomalainen maksulaitos ja osa Nets-perhettä. Nets on Pohjoismaiden johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja. Koko Metten verkkosivusto www.metsavero.fi on suojattu https-suojauksella jolloin ostotapahtuma on turvallinen.

Mitä taitoja Metten käyttö vaatii?

Metten käyttö on tehty helpoksi. Perusteiden hallinta Excelistä tai LibreOfficesta riittää. Voit testata Metteä maksuttomalla kokeiluversiolla – lataa se tästä (uudemmat Excelit) ja (vanhemmat excelit -2007) tästä.

Millaista tukea Mette tarjoaa käyttäjälleen?

Vastaamme puhelimitse tuleviin kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan heti. Halutessasi annamme neuvoja TeamViewerillä, jonka avulla näemme suostumuksellasi koneellesi ja voimme näyttää puhelun aikana, missä ongelmakohta on. Linkki etätukeen alla ja myös sivun yläreunassa, lisääksi sivujen alaosassa oikeassa reunassa on linkki etätukiohjelmaan. Sähköpostikysymyksiin pystymme yleensä vastaamaan myös nopeasti.

Mette etätuki

Mikä on Metten käyttömaksu?

Metten käyttömaksu on 43,70 euroa. Maksu on verovuosikohtainen ja se sisältää verovuoden aikana ohjelmaan tehtävät päivitykset. Käyttömaksu on metsänomistajakohtainen. Samalla maksulla ohjelmaa voi käyttää kaikilla tiloilla, joissa maksaja on osakkaana. Puolisot voivat käyttää Metteä myös erikseen omistamillaan tiloilla. Jos teet kirjanpitoa Mettellä muille kuin itsellesi, tulee käyttömaksu maksaa jokaisen asiakkaan osalta erikseen. Useille tiloille kirjanpitoa tekevät voivat tiedustella tarjousta. Osto ei muodosta jatko-ostovelvoitetta tai vuosittaista Metten kääyttömaksun laskutusta. Käyttäjän tulee itse huolehtia kunkin verovuoden Metten hankinnasta, ostamalla se verkkosivuiltamme.

Mikä on Metten julkaisuaikataulu?

Mette julkaistaan kunakin verovuonna vuoden alussa. Koska verottaja julkaisee vasta loppuvuodesta muutoksia verolomakkeisiin, kirjanpito-ohjelmaa on päivitettävä. Excel-ohjelman ominaisuuksista johtuen aiempaan versioon tallennetut tiedot on siirrettävä uudempaan manuaalisesti. Toinen vaihtoehto on tallentaa tiedot ohjelmaan vasta verottajan julkaistua verovuoden lomakkeet. Metteen tehdyistä päivityksistä ilmoitetaan säännöllisesti uutiskirjeellä. Tilaa itsellesi maksuton uutiskirje. Linkki uutiskirjeen tilaamiseen löytyy tämän sivun yläreunasta ja Metten oston yhteydessä tulevasta sähköpostiviestistä.