Tietoja

Mitä Mette tarjoaa?

Metsäverotuksessa on mahdollista saada merkittäviäkin verohyötyjä kirjaamalla tapahtumat oikein ja suunnittelemalla meno- ja tulovirtojen ajoittumista. Metteä käyttämällä varmistat verovähennysten ja -suunnittelun hyödyt. Jo muutama verokuitti tekee Mette-hankinnan kannattavaksi. Olemme miettineet puolestasi, mitkä asiat kannattaa tarkistaa, jotta vähennyskelpoisia eriä ei jäisi kirjaamatta. Lisäksi veroilmoituksen tekeminen helpottuu, koska voit lähettää verotiedot sähköisesti verottajalle.

Mette-lisenssit

Mettestä on saatavilla versiot Exceliin ja LibreOfficeen. Lisenssejä on metsänomistajille tarkoitetun yhden käyttäjän lisenssin lisäksi tarjolla yrityslisenssejä niille toimijoille, jotka tekevät asiakkailleen metsätalouden kirjanpitoja.

Voit ladata Metten paluusivulta löytyvistä linkeistä tunnin ajan ostotapahtumasta. Latauslinkki lähetetään sinulle myös sähköpostitse tilausvahvistuksen yhteydessä. Lisäksi pääset katsomaan listaa omista tilauksistasi sekä lataamaan tuotteet ja kuitit omien tilaustesi sivulta.

Sähköpostiosoitteellesi luodaan automaattisesti käyttäjätunnus mikäli sellaista ei löydy. Saat molemmissa tapauksissa sähköpostiviestin, jossa ohjeistetaan miten pääset kirjautumaan omien tilaustesi sivulle.

Metten lisenssi on 43,70 euroa. Maksu on verovuosikohtainen ja se sisältää verovuoden aikana ohjelmaan tehtävät päivitykset. Lisenssi on metsänomistajakohtainen. Samalla maksulla ohjelmaa voi käyttää kaikilla tiloilla, joissa maksaja on osakkaana. Puolisot voivat käyttää Metteä myös erikseen omistamillaan tiloilla. Jos teet kirjanpitoa Mettellä muille, kuin itsellesi, tulee lisenssimaksu maksaa jokaisen asiakkaan osalta erikseen. Useille tiloille kirjanpitoa tekevät voivat hankkia 10, 50 tai rajattoman käyttöoikeuden lisenssin. Osto ei muodosta jatko-ostovelvoitetta tai vuosittaista Metten lisenssin laskutusta. Käyttäjän tulee itse huolehtia kunkin verovuoden Metten hankinnasta, ostamalla se verkkosivuiltamme.

Tarvitset taulukkolaskentaohjelman

Mette on suunniteltu käytettäväksi Excelissä, mutta jos sinulla ei ole Exceliä, voit käyttää ilmaista LibreOfficea. Muotoilullisista ja kaavojen toiminnallisista syistä emme suosittele käyttämään Metten kanssa OpenOffice -ohjelmistoa. Kaikki Metten välttämättömät ominaisuudet toimivat myös maksuttomassa LibreOffice -ohjelmistossa. Mette toimii Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmän koneissa.

Makrolla toteutettu sähköisen siirtotiedoston teko ei toimi LibreOfficessa, eikä käytettäessä Metteä Mac-koneella. Metten muotoilut on suunniteltu Excel-versiota varten ja voivat näkyä LibreOfficessa erilaisina.

Metteen on sisäänrakennettu käyttöä helpottavia ohjeita. Niiden avulla pääset pitkälle, mutta on hyvä, jos hallitset Excelin perusteet.

Perustiedot Mettestä

Mikä Mette on?

Mette on erityisesti metsätalouden verokirjanpitoa varten kehitetty Excel-sovellus.

Miten Mette toimii?

Mettessä metsätalouden kirjanpitokirjaukset tallennetaan Excelin taulukkoihin, josta ohjelma laskee yhteenvetoja ja siirtää tiedot verolomakkeelle oikeisiin kohtiin. Mette ottaa huomioon kaikki verotuksessa käytettävissä olevat verovähennykset. Pitämällä kirjaukset ajan tasalla voit hyödyntää myös verosuunnittelun keinoja tekemällä hankintoja oikea-aikaisesti tai muuttamalla puunmyyntitulojen tilitysajankohtaa.

Mitä Mette vaatii toimiakseen?

Metteä voit käyttää, kun sinulla on käytettävissäsi Microsoft Excel tai LibreOffice. LibreOfficen voit ladata ilmaiseksi verkosta. Lisäksi sinun pitää maksaa lisenssi verkkosivullamme ja ladata Mette. Oston voi tehdä kaikilla suomalaisilla verkkopankkimaksutavoilla. Käytämme maksunvälittäjänä Paytrailia, joka on suomalainen maksulaitos ja osa Nets-perhettä. Nets on Pohjoismaiden johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja. Koko Metten verkkosivusto www.metsavero.fi on suojattu https-suojauksella jolloin ostotapahtuma on turvallinen.

Mitä taitoja Metten käyttö vaatii?

Metten käyttö on tehty helpoksi. Perusteiden hallinta Excelistä tai LibreOfficesta riittää. Voit testata Metteä maksuttomalla kokeiluversiolla – lataa se tästä (uudemmat Excelit).

Millaista tukea Mette tarjoaa käyttäjälleen?

Vastaamme puhelimitse tuleviin kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan heti. Halutessasi annamme neuvoja TeamViewerillä, jonka avulla näemme suostumuksellasi koneellesi ja voimme näyttää puhelun aikana, missä ongelmakohta on. Linkki etätukeen alla ja löytyy myös etusivun alareunasta. Sähköpostikysymyksiin pystymme yleensä vastaamaan myös nopeasti.

Mette etätuki

Mikä on Metten julkaisuaikataulu?

Mette julkaistaan kunakin verovuonna vuoden alussa. Koska verottaja julkaisee vasta loppuvuodesta muutoksia verolomakkeisiin, kirjanpito-ohjelmaa on päivitettävä. Excel-ohjelman ominaisuuksista johtuen aiempaan versioon tallennetut tiedot on siirrettävä uudempaan manuaalisesti. Toinen vaihtoehto on tallentaa tiedot ohjelmaan vasta verottajan julkaistua verovuoden lomakkeet. Metteen tehdyistä päivityksistä ilmoitetaan säännöllisesti uutiskirjeellä. Tilaa itsellesi maksuton uutiskirje.

Voit tilata uutiskirjeen sivun alareunan lomakkeesta sekä tilauslomakkeelta.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste (GDPR)

Forwoodin ja Metten rekisteri- ja tietosuojaseloste