Ohje Metten tietojen siirtämisestä 2020 versiosta 2021 verovuoden versioon

Mettessä voi siirtää tietoja vanhasta versiosta uuteen kopioimalla alueita, joiden tiedot on itse kirjannut aikaisempaan versioon. Soluja joissa on kaava ei tule kopioida, koska silloin kaava jää viittaamaan aiemman vuoden versioon ja näin ”hajottaa” Metten laskennan.

Metten etusivulla on erityisominaisuus, joka aiheuttaa tietojen siirtämisessä helposti virhetilan niin, että kopioidut solut tulevat mustiksi. Mikäli tiedot kopioi ja liittää uuteen Metteen normaalitapaan, liitettyjen solujen pohjaväri muuttuu mustiksi. Tämän voi välttää käyttämällä ”liitä määräten” -toimintoa ja liittää solujen arvot. Kopioidun tiedon liittäminen arvoina ohje alla.

Tässä lisäksi noin minuutin mittainen ohjevideo aiheesta.
Linkki ohjevideoon: https://screencast-o-matic.com/watch/crfiDcVn6qw